etusivulle
  Etusivu   |      Sanahaku   |   Sisällysluettelo  
» LÄHTEET » Jatkotutkimuksen aiheita » Analyysi
 
Antti Raike
 
9. Analyysi

Esittäjä analysoi kaikille osanottajille annetun tehtävän tai jonkin ilmenneen projektia estävän asiakokonaisuuden. Analyysi käsitteellistää aiheensa ja antaa mahdollisuuden jatkokeskusteluun. Esimerkki:

02 Comment 2000-12-18

Ohjelman kieli

Ohjelmassa yhden kuuron pienen tytön sekä kahden kuuron pojan äiti viittoivat,

kaikki suomenruotsalaiset kuurot viittoivat, tutkija ja toiminnanjohtaja viittoivat,

mutta yhden kuuron pojan vanhemmat eivät viittoneet ja heidän olisi pitänyt viittoa myös, mutta he puhuivat. Tunnen hyvin heidät ja tiedän heidän osaavan kyllä viittoa, mutta luulen, että he eivät uskaltaneet viittoa tv-haastattelussa. Ihanteena olisi se, että kaikki haastateltavat viittovat, muut tv-katsojat saavat katsoa sitä, että kaikki kuurot lapset, heidän vanhempiaan ja muut ihmiset viittovat. Katsojat alkavat tajuta, että viittomakieli on luonnollinen kieli.

Minusta se on hyvä juttu, että tämä ohjelma on esitetty televisiossa. Hyvä, että ohjelma on myös tekstitetty suomeksi, puhuttu ruotsiksi ja viitottu suomenruotsalaisella viittomakielellä, osa suomalaisella viittomakielellä. Ohjelma on kolmekielinen.

Minusta oli kiva katsella haastateltavia viittovan äidinkielellään. Minusta ohjelmassa pyritään saamaan tv-katsojat katsomaan, millaista suomenruotsalaisten viittomakielessä on. Minusta tv-ohjelmaan on turhaan järjestää tulkkausta, mutta piti järjestää tulkkausta

haastattelijaa varten. Tulkki ei näkynyt tv-ruudussa. Yhdistän myös 10n kommenttiin, että on hassua nähdä haastattelijaa, joka ei kääntynyt katsomaan haastateltavia vanhempia, katsoi vaan tv-ruudun ulkopuolella olevaa tulkkia. 02


<< edellinen sivu | sisällys | seuraava sivu >>