Kirsi Kaarna

Jotain kivaa - Something nice

 

 
 
Lopputyöni on ollut tuotesuunnittelutehtävä teollisuudelle, jonka olen toteuttanut yhteistyössä Hackman Designor Oy Ab:n ja Marimekon kanssa. Esineet eivät ole pelkkiä muotoja tai pintoja, vaan ne ovat yhtä lailla tunnetta, ns. "näkymätöntä ääriviivaa". Ne kommunikoivat ihmisen koko psyko-fyysisen kokonaisuuden kanssa ja toimivat niin käytännöllisinä palvelijoina kuin mielikuvien ja tunteiden välittäjinä. ’jotain kivaa’ sarjan tuotteille on ominaista helppous ja konstailemattomuus, ne ovat reiluja, tarpeellisia tavaroita, jotka viestivät positiivisuutta ja antavat iloa arkeen.

Etsin lopputyössäni oikeutusta koristeelle keraamisessa esineessä. Hain myös uutta ja modernia koristeluilmettä posliinitavaraan. Löysin oman käsialani vapaasta viivasta ja abstraktista ajatusmaisemasta. Suunnittele- mieni koristeiden kautta avautui mahdollisuus ns. surface designiin eli kuvion sovittamiseen moneen eri materiaaliin ja tarkoitukseen.
 

As my diplomawork I have done a larger designproject for both Hackman Arabia and Marimekko. The products are not only forms and surfaces, but form a sort of  an "invisible outline" i.e. they communicate with the whole personality of the user, as medias of function, image and emotions. "Something nice" is a functional and down to earth range that gives that extra color to the everyday home environment.
 
 
 

Previous | Next