Tiedostojen siirto-ohjelma Fetch

Ohjelmalla voi siirtää tiedostoja eri koneiden välillä: esim. UNIX-koneen ja Macintosh -tietokoneen välillä.

Ohjelman käynnistyessä ruudulle tulee valikko, jossa valitaan mihin tiedostopalvelijaan halutaan olla yhteydessä (alempana löytyy valmiita tiedostopalvelimia kohdasta Shortcuts; niitä voit editoida Customize -valikon Edit Shortcuts... -kohdassa), käyttäjätunnus (yleensä: anonymous) ja salasana (yleensä: oma sähköpostiosoite). Valikossa voi määritellä myös yhteyskoneen hakemiston suoraan. OK.

Yhteysikkunassa näkyy vasemmalla hakemistot/tiedostot, Put File... ja Get File... -nappulat, tiedostojen siirtotapa (Automatic, Text, Binary). Oikealla on tiedonsiirtoon ja yhteysistuntoon liittyviä tietoja sekä ylhäällä yhteyden lopetusnappi.

Tiedoston kopiointi omalle koneelle:

  1. Valitse siirrettävä tiedosto/tiedostot (painamalla Shift -nappia pohjassa voit valita useampia tiedostoja).
  2. Halutessasi voit muuttaa tiedoston siirtotapaa (Automatic, Text, Binary).
  3. Paina Get File(s)... ja valitse sitten paikka johon haluat tiedoston kopioida.

Tiedoston kopiointi omalta koneelta toiselle:

  1. Halutessasi voit muuttaa tiedoston siirtotapaa (Automatic, Text, Binary).
  2. Paina Put File(s)... ja valitse siirrettävä tiedosto/tiedostot (painamalla Shift -nappia pohjassa voit valita useampia tiedostoja). Ohjelma kysyy millä nimellä tiedosto tallennetaan ja tiedoston muotoa (ohjelma on viisas ja päättelee muodon yleensä järkevästi mutta halutessasi voit olla erimieltä). OK.

Yhteyden voit lopettaa Close Connection -napista (omppu + W) ja aloittaa uuden samasta napista joka on nyt Open Connection... (omppu + O).


Takaisin