Sähköpostiohjelma Eudora 1.2

Käynnistä ohjelma tuplaklikkaamalla ikonia. Kun ensimmäistä kertaa käynnistät ohjelman tai joku muu on lukenut samalla koneella postiaan, sinun pitää ensin käydä muuttamassa sähköpostiosoitteesi Special -valikon kohtaan Configuration... ja siellä edelleen kohtaan POP account. Katso että kohdassa SMTP server kohdassa on oikean palvelimen nimi (uiah.fi). OK. Jos käyttäjätunnus (sähköpostiosoite) on jo muutettu, käynnistettäessä ohjelma kysyy vain salasanaa. (Ts. jos samalla koneella lukee mailejansa useampi henkilö, kannattaa käyttää jotain muuta postiohjelmaa koska edellisen käyttäjän mailit näkyvät aina kun ohjelma käynnistetään. Ja lisäksi ohjelma muistaa edellisen käyttäjän salasanan, jos se on jo kerran annettu.) Jos luet postiasi Eudoralla, et voi lukea toisella postiohjelmalla jo kertaalleen Eudoralla luettuja viestejä koska Eudora siirtää postit aina omaan koneeseen.

Tarkistaaksesi onko uusia viestejä valitse File -valikosta Check Mail (omppu + M). Kirjoitetaan salasana jos ohjelma sitä kysyy.

Jos In -ikkuna (In -ikkunassa näkyvät tulleet viestit) on sattunut hukkumaan tai suljettu, sen saa näkyviin valitsemalla Mailbox -valikosta In (omppu + I).

Viestin lähettäminen: Valitse Message -valikosta New Message (omppu + N). Kohtaan To: tulee vastaanottajan sähköpostiosoite (sen voit hakea myös osoitekirjasta kts. myöhemmin), kohtaan Subject: otsikko tai aihe, kohtaan cc: niiden henkilöiden osoitteet, joiden haluat nähdä tämän sähköpostiviestin, kohtaan Bcc: tulee niiden henkilöiden osoitteet, joiden myös haluat nähdä tämän sähköpostiviestin mutta kukaan ei tule tietämään että nämä henkilöt saivat viestin (kussakin osoitteita koskevassa kohdassa voi määritellä useampia osoitteita; osoitteet erotetaan pelkällä pilkulla). X-Attachments: kohdassa voi määritellä viestiin liitettävät tiedostot; Message -valikon kohdassa Attach Document... voi valita liitettävän tiedoston. Katkoviivan alle tulee varsinainen teksti.

Lähetettävän viestin yläreunassa on joukko symboleita, jotka kaipaavat hieman selvennystä:

Viesti lähetetään Send -napista.

Signature: Jotkut haluavat tehdä itselleen allekirjoituksen, josta heidät tunnistaa. Allekirjoitus lisätään haluttaessa viestin loppuun ikään kuin allekirjoitukseksi. Sähköpostin allekirjoitus sisältää useinmiten käyttäjän yhteystiedot mutta joskus merkkigrafiikkaa tai mietelauseita. Allekirjoitus tehdään valitsemalla Special -valikosta Signature. Ikkunaan kirjoitetaan haluttu teksti ja varmistetaan tallennus kun suljetaan ikkkuna.

Osoitekirja löytyy ohjelman Special -valikosta nimellä Nicknames (omppu + L).

Osoitteiden lisäys osoitekirjaan: Painetaan New -nappia ja kirjoitetaan vasemmalle ylös kenttään ao. henkilön nimen lyhenne tai lempinimi (tai se mitä yleensä haluat käyttää). Oikealle kenttään tulee henkilön täydellinen sähköpostiosoite. Sitten vaan ikkuna kiinni ja osoitekirjan tallennuksen hyväksyminen.

Osoitteen hakeminen osoitekirjasta viestiin: Kun sinulla on viesti-ikkuna avoinna, voit lisäksi avata osoitekirjan (Special -valikosta Nicknames omppu + L) ja valita osoitteen viestin mihin tahansa osoitekenttään. Liittäminen tapahtuu painamalla Insert -nappia. Toinen mahdollisuus on kirjoittaa lyhenne tai lempinimi itse ja ohjelma hakee oikean osoitteen osoitekirjasta lähettäessään sitä.


Takaisin