Osasto: Visuaalisen kulttuurin osasto
Koulutusohjelma: valokuvataiteen koulutusohjelma
Tekijä: Hämäläinen, Hanna-Kaisa
Työn nimi: Tähdistö
Työn laji: Lopputyö
Sivumäärä: 64

Tiivistelmä:

Tänään lapsuuden sanotaan päättyvän ennen kuin kymmenen ikävuotta on täynnä, lapsuutta ei enää pitkitetä. Aikuisten maailmaan on kiire ^Ö vai onko sittenkään?

Tähdistö-kuvasarjani on yhden vuoden aikana kuvattu tutustumismatka tämän päivän 10-13-vuotiaiden tyttöjen maailmaan. Millaista on elää lapsuutta media-ajaksi kutsuttuna aikakautena, millaisia ovat tytöt jotka eivät enää koe itseään lapsiksi? Kuvasin herkkiä henkilökuvia ajalta, jossa jotain salaperäistä on tapahtumassa ja jotain uutta on alkamassa. Ikäkausi on sekoitus monenlaisia vahvoja tunteita, väliin mahtuu kikatusta, kuiskauksia, salaisuuksia, iloa ja onneakin. Ja jokainen heistä on aina yksilö.

Tyttöys on elämää lapsuuden ja naiseuden välimaastossa ^Ö välillä liikutaan enemmän toisessa päässä ja toisena hetkenä toisessa. Kuvasarjani on kunnianosoitus kaikille tämän päivän tytöille.

Lopputyöni kirjallisen osan kaikissa ajatuksissani läpi tekstien, välittyy suhtautumiseni maailmaan. Tätä suhtautumista hahmotan kameran avulla, välillä olen kuvajournalisti, toisinaan dokumentaristi. Pyrin kirjoituksissa selventämään ajatuksiani siitä, mitä eroavaisuuksia eri identiteeteillä tekemisessäni onkaan.

Aineisto: lopputyökirja, valokuvakokonaisuus
Asiasanat: valokuva, tyttöys, lapsuus, dokumentarismi, kuvajournalismi
Säilytyspaikka: osasto, koulun kirjasto
Salassapitoaika päättyy: