Pvm:1998

Osasto: Taideosasto

Koulutusohjelma: Pallas

Tekijä: Ylitalo Merja

Työn nimi: Jardin

 

Parin viime vuoden ajan olen tutkinut taiteessani muistikuvia, mielen liikettä, hetkellisiä, yksittäisiä tapahtumia. Vastakohtaisuus, monimerkityksellisyys, tästä hetkestä etääntyminen, sanaton hetki on ollut keskeisintä tutkimusaluettani.

Lopputyönäyttelyssäni, Jardin, liikun osittain samassa aihemaailmassa ja pyrin asteittain Lähestymään tätä hetkeä, omaa olemassaoloa. Teoksissani on vahvasti esillä musta-valkoisuus, pinta rinnastettuna herkkään viivaan ja kompaktit ajatukset.

Näyttelyni nimeä, Jardin, ajattelen käsitteellisenä, nimenä tilalle, jossa liikumme menneisyyden ja tulevaisuuden välissä. Ajattelen Jardinin toimivan välitilana, ei-tilana näihin muihin tiloihin, kulkureittinä mielen syvyyksiin.

Useimmiten teen työni sarjalliseksi kokonaisuudeksi, mutta haluan niiden toimivan myös yksittäisinä teoksina. Lopputyönäyttelyni galleria Leena Kuumolassa on kokonaisuus, joka koostuu gallerian yläkerran yhdeksästä valokoteloteoksesta (-valokotelo on tehty puusta, 14cm x 29cm x 10cm, ja kotelon etuosassa on paperille tehty tussi-mehiläisvahateos, jonka 15 watin lamppu valaisee kotelon sisältä) ja värigrafiikalla (etsaus ja monotypia) toteutetusta 5-osaisesta teoksesta. Alakerran välihuoneessa on 9-osainen harmaasarja (tussimaalaus paperille) ja viimeisessä huoneessa on yhdeksän maalausta (tussimaalaus paperille). Lisäksi olen ripustanut galleriatilan katosta 20 teoksen kokonaisuuden, tussimaalauksia, jossa kaksi teosriviä on taustoistaan yhteen liitettyinä. jakavat huoneen kahdeksi erilaiseksi, tilaksi.

 

Aineisto: Lopputyönäyttely, Jardin, galleria Leena Kuumolassa ja lopputyön kirjallinen osuus, Jardin

Asiasanat: Jardin, tulevaisuudenmenneisyys