Pvm: 06.11.1998

Osasto: Teollisen muotoilun osasto

Koulutusohjelma: Teollinen muotoilu

Tekijä: Utriainen Ari

Työn nimi: Digital Recorder

 

 

Tietokoneisiin on nykyisin integroitunut lukematon määrä aiemmin silta irrallaan esiintyneit6 laitteita. Tämän lopputyön aihe ja myöskin lopputuote, Digital Recorder. on oras tällainen laite. Se on Teleste Educational Oy:n kieltenopetusympäristöihin suunnattu tietotekninen tuote, jonka toimintaympäristönä on opetuksen ja oppimisen maailma. Laitetyyppinä se edustaa perinteisen analogisen C-kasetti kielistudionauhurin uutta tietokonealan sovellusta.

Esittelen lopputyössäni kieltenkoulutusteknologioiden synnyn sekä toimeksiantavan yrityksen tuotehistorioineen. Lisäksi käsittelen myös sekä opettamista ja sen kehitystä että oppimista ja tietokonetta niiden välineenä. Varsinaisen laitteen suunnittelua pohjustaen, käyn lopputyössäni myös läpi käyttöliittymäsuunnittelun periaatteet.

Varsinaisesta Digital Recorderin kehityksestä esitellään sen suunnittelun lähtökohdat. alemmat sukupolvet. suunnittelu- ja toteutusprosessi sekä lopputuote. Lopputuotteen jälkeen käydään vielä läpi laitteen tulevan sukupolven suunnittelun lähtökohdat. Seuraavan laitesukupolven lopputuotteeseen asti ei tässä dokumentissa kuitenkaan odota. koska sen suunnitteluprosessit ovat parhaillaan käynnissä tätä kirjoitettaessa. Laitteen kehitystä käsitellään tässä dokumentissa kuitenkin niin pitkällä aikajänteellä, että tämän lopputyön voidaan myös sanoa olevan eräänlainen erityistarkoituksiin suunnitellun kojeen synty -ja kehityshistoriikki.

 

 

Aineisto: 90 -sivuinen dokumentti, CD-levy, liitteet 5 kpl

Asiasanat: tietotekniikka, kieltenopiskelu, opetus, käyttöliittymäsuunnittelu, kielistudio