Pvm: 1997

Osasto: Taidekasvatuksen osasto

Tekijä: Nurmi Birgitta

Työn nimi: Kipua Kivelle

Lopputyöni aiheena on omakohtaisen suru- ja kuvantekoprosessin kuvaus ja tarkastelu. Työni pohjautuu traumaattisen menetyksen kokemuksen käsittelyyn ja surun työstämiseen litografian painomenetelmällä. Litografinen kuvantekoprosessini kä- sittää kahden työskentelyperiodin -kevään 1994 työskentelyn Tidaholmin litografiapajalla Ruotsissa sekä keväästä 1995 kevääseen 1996 päättyneen työskentelyn Taideteollisen korkeakoulun grafiik- kapajalla kuva-aineistoa sekä kirjallista prosessin taltiointia.

Aineiston tarkastelutapa on itsereflektio. Tarkoitukseni on selvittää kuvanteon itseterapioivaa ja eheyttävää vaikutusta toipumisprosessissa ja osoittaa työstön ja työstämisen merkitys surun käsittelyssä.

Taiteelliseen työskentelyyn suuntautuneen loppu- työni produktio-osa Kipuamista kivelle-lopputyö- näyttely oli esillä Taideteollisen korkeakoulun 7. kerroksen näyttelytilassa 17. - 27. 9. 1996. Näyttely koostui prosessin kuvatuotannosta. Esillä oli monotypioita ja uniikkeja monoprint litografioita teemoista Torsomadonna, Tunnevoima, Taivas, Kallat, Yksinäinen sydän kesäyössä, Mielentiloja ja Muisto.

 

 

Aineisto: Kirjallinen osa; sekä 54 kpl värivalokuvia teoksista

Asiasanat: surutyö, itsereflektio, litografia