Pvm: 1996
Osasto: Tekstiilitaiteen ja vaatetussuunnittelun osasto
Koulutusohjelma: Tekstiilitaiteen koulutusohjelma
Tekijä: Salminen Iisa
Työn nimi: Kummia kukkia
Työn laji: Lopputyö

Lopputyöni oli tekstiili-installaatio, "Kummia kukkia", esillä Into-galleriassa lokakuussa 1995. Aiheena olivat kukat, joilla halusin viestittää erilaisia tunnelmia tilassa. Kokonaisuus muodostui keltaisesta, punaisesta ja sinisestä teoksesta.

Lopputyön alhe sai alkunsa opiskellessani Amsterdamissa Erasmus stipendiaattina Gerrit Rietveld Academiessä kevään 1994. Valitsin aiheeksi kukat, siIIä asuin sen kevään niiden ympäröimänä. Keskityin aiheeseen piirtämällä, valokuvaamalla sekä maalaamalla. Palattuani kotiin mietin miten saisin ilmaistua tekstiilin avulla niitä tunnelmia ja ajatuksia, joita koin tutkiessani kukkia. Miten visualisoida se kauneus, energia ja erilaiset luonteet, jotka jokaisella kasvilla ovat.

Väri, kukat, valo ja näiden kautta erilaiset tunnelmat tilassa oli tärkeää lopputyössäni. Materiaaliksi valitsin silkin johtuen sen erinomaisesta värintoistosta, soveltuvuudesta aiheeseeni, sekä omasta mielenkiinnostani kyseiseen materiaallin. Verkon valitsin silkin rinnalle luomaan kontrastia, verkkomainen rakenne tuki myös aihettani.