Pvm: 1996
Osasto: Sisustusarkkitehtuurin ja huonekalusuunnittelun osasto
Koulutusohjelma: Tilasuunnittelun koulultusohjelma
Tekijä: Paasonen Riikka Maaret
Työn nimi: Kylpysaari Helsingissä

Kylpyläsaari on hiekkauimarannan yhteyteen sijoittuvan virkistysalueen rakennusehdotus urbaanin ja luonnon maisman lähtäkohdista Helsingissä. Paikaksi on valittu Taivallahti, niemi meren rannasta Etu-Töölön kaupunginosasta. Ongelman asetteluun sisältyy myös valituilla alueilla olevan vanhan pienteollisuusrakennuksen käytön ja muodon ratkaisuehdotus.

Toimintaideana vanhalle ja uusille rakennuksille on kaupunkisaunan ja pienen kylpylän yhdistelmä. Maisema-analyysin ja suunnittelun välineinä on käytetty suurikokoisia öljyvärimaalauksia. Lopullinen ehdotus. perustuu analyysin lisäksi paikan ja kylpemiskulttuurin historiallsiin ja toiminnallisiin näkökulmiin.

Suunnittelutyö etenee maisemamaalauksen mittakaavasta, ulko- ja sisätilojen jäsentelyyn Kirja sisältää kuvamateriaalia maalauksista, lyijypiirroksia alueen merellisestä sijalnnista Helsingissä ja aluesuunnitelman, sekä piirustukset vanhan rakennuksen uudestsa tilaohjelmasta 1/250 ja uusista rakennuksista 1/250, 1/100.

Aineisto: Sidottu kirja A4 vaakaan, öljyvärimaalauksia 4 kpl, Lyijypiirustuksia: aluenuunnitelmasta ja merellisestä sijainnista 3kpl
Asiasanat: maisema kylpylä, kaupunkisauna, virkistysalue
Säilytyspaikka: TaiK:n kirjasto, Sistusarkkitehtuurin ja huonekalusuunnittelun laitos
Sivumäärä: 58