Pvm: 28.04.1999

Osasto: Muoti - ja tekstiilitaiteen osasto

Koulutusohjelma: Tekstiilitaide

Tekijä: Helorinne Harri

Työn nimi: PAPILIO-MOBILE

 

Olen perehtynyt lopputyössäni kulkuneuvon kokonaissuunnitteluun, Color & Trim- suunnittelun ja teollisen muotoilun yhdistämiseen. Lähtökohtanani on ajatus eräänlaisesta kevytrakenteisesta teltan, auton ja moottoripyörän risteytyksestä - kulkuneuvosta, jolla on vaihdettavat , omistajansa persoonaa heijastelevat vaateet. Sen rakenne muistuttaa telttaa, se suojaa matkustajaa paremmin kuin moottoripyörä mutta on varustettu paljon kevyemmin kuin nykyaikainen henkilöauto. Ideoita projektiini olen lisäksi saanut sodan jälkeen kulta-aikansa eläneistä kääpiöautoista ja yhdistänyt ne tulevaisuuden teknisiin mahdollisuuksiin ja visioihin.

Konseptitasolla Papilio on tutkielma tuotesuunnittelun lisäksi kokoelmasuunnittelusta, asiakassegmentoinnista, trendeistä ja tulevaisuuden ennustamisesta.

Konseptia sponsoroimassa olivat korin osalta Valmet Automotive Oy ja kankaiden osalta kulkuneuvojen sisustustekstiileihin erikoistunut Seligren-Tekstiili Oy. Oheistarvikkeisiin kiinnitettävän tuotemerkin, kulkuneuvon tunnuksen , valmisti lahtelainen Tuotenauha Oy.

Lopputyöni kirjallinen raportti jakautuu kolmeen osaan: konseptisuunnitteluun, teolliseen muotoiluun sekä tekstiilisuunnitteluun. Viimeksi mainitusta tekstiilimateriaalin teknisen tuotekehittelyn osuus on salassapitovelvollisuuden vuoksi poistettu lopputyön arkistoitavasta kappaleesta.

 

Aineisto: Prototyyppi ( säilytyspaikka Valmet Automotive Oy), lopputyökirja

Asiasanat: kevytkulkuneuvo