Pvm: 1997

Osasto: Muoti- ja tekstiilitaiteen osasto

Koulutusohjelma: Vaatesuunnittelu

Tekijä: Härkki Katja

Työn nimi: Zigor-lumilautailuvaatemallisto

Lumilautailu lajina talvella 1995-96 oli nuori ja monille varsin vieras laji, mitä se saattaa olla vielä nykyäänkin. Aluksi kerron lopputyössäni hieman lumilautailun historiaa. Lumilautailijoille lumilautailu ei ole vain harrastus tai urheilulaji, vaan elämäntapa. Hahmotan lopputyössäni todellisen peruslumilautailijatyypin syvintä olemusta. Kerron myös erilaisista lumilautailun laskutyyleistä.

Lumilautailuvaatteilta vaaditaan paljon. Erilaisilla lumilautailuvaatteen teknisillä materiaaleilla ja rakenteellisilla yksityiskohdilla on tärkeä merkitys vaatteen miellyttäviin ja käyttöä helpottaviin ominaisuuksiin. Käyn läpi sitä, mistä lumilautailuvaatekerran tulisi koostua, lumilautailupukeutumisen eri osa-alueita ja lumilautailuvaatebisneksen kaupallistumista.

Malliston suunnitteluosuudessa käyn kronologisesti läpi suunnitteluprosessia: keräämääni aineistoa, malliston imagoa, graafista esitystyyliä, värimaailmaa, nimen antoa, merkkiä, materiaaleja, vaateiden kaavoitusta ja ompelua, kerron vaatteiden kaavoituksesta ja ompelusta, sekä yhteistyökumppaninani toimineen Reima Tutta Oy:n kanssa järjestetyistä mallistopalavereista. Lisäksi työselosteet ja tasokuvat kertovat vaatteista tarkemmin. Lopuksi kerron, mitä olen lopputyössä oppinut ja kokenut.

 

Aineisto: mallisto ja kirjallinen osuus

Asiasanat: lautailu