Pvm: 1997

Osasto: Muoti- ja tekstiilitaide

Koulutusohjelma: Tekstiilitaide

Tekijä: Blomqvist Marja Kristiina

Työn nimi: Yhdeksän kangasta

 

 

 

 

Töitteni lähtökohtana on kaikkeen elävään ja kasvavaan sisältyvä liike. Pohjamateriaalina käytän valkoisia luonnonkuitukankaita, jotka ovat tehdasvalmisteista pakkatavaraa. Tekstiilini saavat ilmiasunsa monivaiheisen työprosessin myötä. Kutsun kankaitani prosessikankaiksi. Yhdistän eri materiaaleja kerroksittain ompelukoneella toisiinsa vapaasti tikaten. Käytän kankaitani värikylvyssä erikseen ja yhdessä. Painan niitä, haalistan väriä, leikkelen saksilla, rypytän, vekitän ja pesen.

Yhdeksän työtäni ovat noin viisi metriä pitkiä ja 90cm:stä 150cm:in leveitä,

En tahdo määritellä tekstiilieni käyttötarkoitusta. Paras paikka niille löytyy intuitiivisesti käyttäjän mukaan. Kangas mukautuu tehtäväänsä monimetrisenä materiaalina tai siitä leikataan sopiva määrä ja muoto.

En nimeä töitäni, koska tahdon, että ne ovat katsojalle vapaita aistia.

Kankaani ovat vuorovaikutuksessa ympäristönsä kanssa. Ne ovat osittain jopa reiällisiä. Valo ja varjo, sekä ympäröivät värit ja muodot liittyvät osaksi teosta.

Yhdeksän kansastani olivat esillä yhteisnäyttelyssä Maiju Ahlgrenin töiden kanssa Katajanokan Tulli- ja pakkahuoneella huhtikuussa 1996. Näyttelyn nimi oli Tavaton.

 

 

Aineisto: Kirja; Yhdeksän Kangasta

Asiasanat: Tavaton-näyttely, kankaanpainanta, värjäys, prosessityö, puuvilla, silkki