Osasto: Muotoilun osasto
Koulutusohjelma: Tekstiilitaiteen ko.
Tekijä: Savolainen, Elina
Työn nimi: Kylpyhuonekonsepti Vankka
Työn laji: Lopputyö
Sivumäärä: 52

Tiivistelmä:

Kylpyhuonekonsepti Vankka

Lopputyöni on kylpyhuoneeseen sijoittuva konsepti, joka rakentuu Vankka-Ankka nimisen hahmon ympärille. Konsepti on suunnattu 3^Ö 8-vuotiaille tytöille sekä pojille ja heidän vanhemmilleen. Tuotekokonaisuus soveltuu teolliseen tuotantoon ja se on suunnattu tavarataloille tarjottavaksi.

Konseptin sydän on Vankka-Ankasta ja hänen kylpyretkestään kertova tarina Vankka-Ankka ja saippuakuplat. Tarina esitetään sidottuna kuvakirjana, joka toimii itsenäinen tuotteena, sekä kokonaisuuden markkinoijana. Kirjan lisäksi olen suunnitellut tuoteperheeseen suihkuverhon, maton, pyyhkeitä, kylpytakkeja, pyjaman, hammasmukin, kylpytossut, kylpysieniä ja kylpylelun.

Vankka-Ankka ja saippuakuplat -tarinan tavoitteena on rauhoittaa lapsi kylpyhetkeä varten, tehdä peseytymisestä positiivinen ja mielikuvitusrikas tapahtuma. Konseptin makupalana toimii kuvakirjan viimeisellä lehdellä sijaitseva CD, josta voi kuunnella konseptin tarinaan liittyvää laulua, pikkuankkojen ihmeellistä kylpylaulua. Laulun on säveltänyt Hannu Oskala ja sen on sanoittanut Paula Susitaival.

Lopputyön kirjallinen osio sisältää tarina-aiheisten tekstiilikokonaisuuksien markkinointikatsauksen, Vankka-konseptin tekoprosessin eri vaiheineen ja viidessä yrityksessä tekemäni haastattelut koskien tarina-aiheisten konseptien käyttöä. Teksti sisältää myös eri yrityksiltä ja lapsiryhmältä saamani palautteen.

Esitän tuoteperheen materiaalinäytteineen kahdellatoista A3 kokoisella planssilla. Kuvakirja on sidottu kirja. Laulu sijaitsee kuvakirjan viimeisellä sivulla cd:nä.


Aineisto: Planssit, Kuvakirja ja kirjallinen osio
Asiasanat: Kylpyhuone, tarina
Säilytyspaikka: Taideteollisen korkeakoulun kirjasto
Salassapitoaika päättyy: heti