Osasto: Muoti- ja tekstiilitaiteen osasto
Koulutusohjelma: Vaatetussuunnittelun ja pukutaiteen
Tekijä: Kiirend, Evelin
Työn nimi: I d e l, teollinen naistenvaatemallisto Stockmannille
Työn laji: Lopputyö
Sivumäärä: 104

Tiivistelmä:

Lopputyöni Idel-mallisto on Oyj Stockmann Ab:lle suunniteltu uusi laadukas teollinen naistenvaatemallisto ja tuotekonsepti. Mallisto on ajoitettu syksyksi 2002, kohderyhmänään urbaani, aktiivinen keskieurooppalainen nainen.

Tuotekonsepti ja idea ovat saaneet alkunsa yhteistyöprojektissa, Vaatetussuunnittelun ja pukutaiteen koulutusohjelman ma-tason kurssityönä. Tuotekonseptin ideana on ollut suunnitella uudenlainen mallisto, jonka kohdekuluttajalle pukeutuminen on enemmän tyyli- ja elämäntapakysymys kuin ikäkysymys.

Pyrkimys luonnonläheisyyteen ja ekologisten, sekä kestävän kehityksen arvojen korostaminen ovat olleet lähtökohtia suunnittelussa. Malliston koko on pieni ja valmistus tapahtui kokonaan pienenä sarjana Suomessa.

Lopputyöni kirjallisessa osuudessa kerron yhteistyöprojektin vaiheista ja malliston suunnittelusta valmiiksi tuotteiksi.
Syksyksi 2002 ajoitettu mallisto koostuu kahdesta osasta: Stockmannille myyntiin menevistä malleista, joita on 5, sekä kokonaisesta mallistosta, sisältäen 21 vaatetta.

Myyntimallit on kuvattu Eestissä ja mallisto esiteltiin Masters of Arts kesänäyttelyssä Taideteollisuusmuseossa 15.5.02-4.8.2002. Mallisto esiteltiin kymmenellä asukokonaisuudella myös Taideteollisen korkeakoulun, muoti- ja tekstiilitaiteen osaston muotinäytöksessä: HIMO, keväällä 2002.

Lisäksi kirjallisessa osuudessa käsittelen kokemuksiani projektin kulusta, vaatesuunnittelijan tulevaisuuden kuvaa ja maailman, sekä muodin muuttumista yhteiskunnassamme.

Aineisto: Teollinen myyntimallisto, näytösmallisto, kirja, kuvat
Asiasanat:
Säilytyspaikka: Taideteollinen korkeakoulu
Salassapitoaika päättyy: