Pvm:1997

Osasto: Medialaboratorio

Koulutusohjelma: Uusi Media

Tekijä: Hintikka Kari A.

Työn nimi: Nettielämää

 

 

Lopputyöni Nettielämää on opetuksellisia elementtejä sisältävä teknotrilleri, joka esitetään Internetin www-palvelun muodossa. Tarinan edetessä vastaanottaja käyttää internetin todellisia palveluita, kuten ja hän oppii webin käyttöä tavoilla, joista on myöhemmin hyötyä mm. työelämässä, opiskelussa sekä vapaa-aikana.

Lukija edustaa ozonea, tiedonhaun ammattilaista, joka saa toimeksiannon ryhtyä tiedonhankkijaksi clackerhouse-nimiselle informaatioyritykselle. teoksessa on yli 50 graafisesta suunniteltua Web-sivua kuvaelementteineen, n. 120 liuskaa proosaa sekä 30 "harjoitustehtävää".

Lopputyöni dokumentaatio-osa kuvaa teoksen käsitteellistä taustaa, jakeluympäristöä sekä sen tuotantoprosessia. Teos on toteutettu verkkoyrityksen mahdollisena sisältöteollisena tuotteena, jonka jakelussa käytetään digitaalista jakelurakennetta. Tuottamisessa on hyödynnetty internetistä löytyviä maksuttomia ohjelmia sekä muita työkaluja. Kuvituksen raakamateriaali on hankittu internetistä.

Teos on suunniteltu kaikille webin käyttäjille käyttöjärjestelmästä, web-selaimesta ja internet-yhteyden luonteesta riippumatta.

Teoksen URL: http://www.uiah.fi/-cons/nepressi.html

 

Aineisto: Web-teos, dokumentaatio-osa

Asiasanat: edutainment, interaktio, internet, kulttuuriteollisuus, uusi media