Pvm: 1997

Osasto: Medialaboratorio

Koulutusohjelma: Uusi media

Tekijä: Helke Susanna Kristiina

Työ nimi: EKO.FI - ekofilosofinen verkkojulkaisu

 

 

Medialaboratorion lopputyöni on eko.fi -verkkojulkaisun, sähköisen ekofilosofisen keskustelufoorumin demoversion konsertin ideointi, koordinointi, työryhmän kokoaminen, käyttöliittymän suunnittelu, sisällön ideointi ja kokoaminen sekä toimitustyö yhdessä työryhmän kanssa, sekä julkaisun yhteyteen tehdyn pienimuotoisen visuaalisen verkkoesseekokonaisuuden Mustia eläimiä ia muita faabeleita toteuttaminen yhteistyössä Leena Krohnin kanssa (kuvitus, rakennesuunnittelu).

Eko.fi -verkkojulkaisun lähtökohtana on ajatus ekologisesta kriisistä kulttuurisella kriisinä. Ekologisen kriisin syitä ja lähtökohtia tarkastellaan ennen kaikkea kulttuurisesta ja arvofilosofisesta näkökulmasta. Sen puheenvuoroissa ja keskusteluissa pohditaan esim. talouden, tieteen, taiteen, teknologian tai politiikan luontosuhteita.

Julkaisun demoversion teemana on Kone ja Luonto.

Julkaisun Makasiini -osio sisältää sekä toimitettuja artikkeleita, esseitä ja puheenvuoroja että avoimen ekofilosofisen on-line keskustelupalstan. Julkaisussa on myös Galleria -osio, jossa esitellään kuvataiteilijoiden ympäristöfilosofisia töitä. Eko.fi sisältää myös muita, ekologiseen keskusteluun ja kansalaistoimintaan liittyviä osioita. Julkaisun kustantajana on ViSiO, Vihreä Sivistys- ja Opintokeskus.

 

Aineisto: Verkkojulkaisu osoitteessa http://www.kaapeli.fi/eko.fi , kirjallinen osuus