Pvm: 1996
Osasto: Medialaboratorio
Koulutusohjelma: MA in New Media 1994
Tekijä: Vainionpää Marja
Työn nimi: Daisy's amazing discoveries
Työn laji: Lopputyö

Daisy's Amazing Discoveries on Internetin WWW-palvelun välityksellä toteutettu multimediateos, jonka lähtökohdat ovat television saippuaoopperoissa sekä nuorten tyttöjen kioskipokkareissa. Teos koostuu viidestä jaksosta.

Teos perustuu tekstuaaliseen ja visuaaliseen kerrontaan. Käyttäjä voi liikkua teoksen maailmassa osoittamalla hiirellä aktivoituja alueita tai seuraamalla lineaarista runkotarinaa. Lisäksi teoksen maailmaan voi tutustua videojaksoilla sekä slideswow-animaatioilla, joihin on lisätty ääni. Visuaalisten tilojen lisäksi Daisyyn on rakennettu kolme interaktiivista, reaaliaikaista ympäristöä, jossa käyttäjät voivat viestiä keskenään.

Lopputyöni kirjallinen osuus kuvaa Daisyn visuaalisen maailman luomista tuotantovaiheineen. Esittelen työni taustavaikutteita, pohdin kuvan ja kerronnan välistä suhdetta sekä eri tapoja tuottaa virtuaalinen tila. Tutkin reaalitodellisuudessa valokuvatun ja keinotekoisesti luodun ympäristön välistä suhdetta.

Lisäksi tarkastelen ryhmätyön merkitystä multimediatuotannossa, eri tuotantoalueiden vaikutusta toisiinsa sekä erityisesti tämän työtavan vaikutusta omaan työskentelyyni.

Daisy's Amazing Discoveries on suunnattu käyttäjille joilla on ISDN- tasoinen Internet-liittymä tai vastaava sekä Netscape 2.0 tai uudempi.

Aineisto: Web-teos, dokumentaatio-osa
Asiasanat: montaasi interaktio Internet kuvamanipulointi vuorovaikutus
Säilytyspaikka: TaiK kirjasto, http://www.kolumbus.fi/daisy
Sivumäärä: 35