Pvm: 1996
Osasto: Medialaboratorio
Koulutusohjelma: MA in New Media 1994
Tekijä: Hintikka Kari A.
Työn nimi: Nettielämää
Työn laji: Lopputyö

Lopputyöni Nettielämää on opetuksellisia elementtejä sisältävä teknothrilleri, joka esitetään Internetin www-palvelun muodossa. Tarinan edetessä vastaanottaja käyttää internetin todellisia palveluita, kuten hakuagentteja, ja hän oppii webin käyttöä tavoilla, joista on myöhemmin hyötyä mm. työelämässä, opiskelussa sekä vapaa-aikana.

Lukija edustaa ozonea, tiedonhaun ammattilaista, joka saa toimeksiannon ryhtyä tiedonhankkijaksi clackerhouse-nimiselle informaatioyritykselle. Teoksessa on yli 50 graafisesti suunniteltua web-sivua kuvaelementteineen, n. 120 liuskaa proosaa sekä 30 "harjoitustehtävää".

Lopputyöni dokumentaatio-osa kuvaa teoksen käsitteellistä taustaa, jakeluympäristöä sekä sen tuotantoprosessia. Teos on toteutettu verkkoyrityksen mahdollisena sisältöteollisena tuotteena, jonka jakelussa käytetään digitaalista jakelurakennetta. Tuottamisessa on hyödynnetty internetistä löytyviä maksuttomia ohjelmia sekä muita työkaluja. Kuvituksen raakamateriaali on hankittu internetistä.

Teos on suunniteltu kaikille webin käyttäjille käyttöjärjestelmästä, web-selaimesta ja internet-yhteyden luonteesta riippumatta.

Teoksen URL: http://www.uiah-fi/-cons/nepressi.html

Aineisto: Web-teos, dokumentaatio-osa
Asiasanat: edutainment interaktio internet kulttuuriteollisuus uusi media
Säilytyspaikka: http://www.uiah.fi/-cons/nepressi.html, TaiK:in kirjasto
Sivumäärä: 55