Pvm: 1998

Osasto: Lavastustaiteen osasto

Koulutusohjelma: Lavastustaide

Tekijä: Miettinen Paula ( Malla)

Työn nimi: Hotelli Voodoo

 

Tein lopputyönäni lavastuksen Tuomari Nurmion ja Jari Aalto- Setälän käsikirjoittamaan musiikkielokuvaan Hotelli Voodoo. Sen tuotti Yleisradiossa TV l:n viihdetoimitus. Elokuvaa tehtiin keväästä -96 kevääseen -97 ja se tuli ulos televisiosta

7. 12. -97. Ohjaajana toimi Janne Kuusi ja kuvaajana Petri Hyryläinen.

Elokuvan rungon muodostaa Tuomari Nurmion kymmenen laulua. Näiden laulujen ympärille rakentuu hurja ja kaoottinen tarina, mieletön matka siltojen alta huippuhotelliin ja lopulta kauas pois.

Elokuvan kuvauspaikat sijoittuvat pääosin yhteen hotelliin, sen julkisivulle, takapihalle, katolle ja monenlaisiin sisätiloihin. Iähes kaikki kohtaukset lavastettiin "valmiisiin" tiloihin, joita käytettiin studion tapaan. Etsittiin hyvin toimivia pohjia, joista muokattiin uudelleen pinnoittamalla ja sisustamalla tarkoituksiimme sopivia. Nämä ympäri kaupunkia sijaitsevat kuvauspaikat piti saada näyttämään saman hotellin sisätiloilta ja niiden piti toimia uskottavina tapahtumapaikkoina toinen toistaan omituisimmille asioille.

Oikeaan studioon rakennettiin hotellin solarium ja avaruusaluksen sisätila.

Lopputyöni kirjallinen osuus on ottamiini valokuviin perustuva kuvakertomus työprosessista. Kuvilla pyrin tekemään kirjallisesta osuudesta saman oloisen kuin toteutunut elokuva on. Tekstissä kerron mielestäni tärkeimpiä faktoja työskentelystä lavastajana Yleisradiossa ja kuvailen tunnelmia työprosessin ajalta.

 

Aineisto: Kirja ja video (47 min)

Asiasanat: televisioelokuva, musiikkielokuva, Hotelli Voodoo