Pvm: 10.03.1998

Osasto: Keramiikka - ja lasisuunnittelu

Koulutusohjelma: Keramiikka- ja lasitaide

Tekijä: Mustonen Mirka

Työn nimi: Albedo

 

 

Lopputyöni koostuu 1 0:stä teoksesta; yksittäisistä töistä, installaatioista ja valokuvateoksista. Savimateriaaliksi olen valinnut paperiposliinisaven, jota työstin prässäämällä kipsimuotteihin. Esineiden pinnat on lakattu, maalattu, hiottu, lasitettu tai tee-värjätty. Saven lisäksi teoksissani on puuta, betonia, lasia ja valokuvia.

Yhteiseksi teemaksi töilleni löydän valkoisuuden, vaalenemisen tai valkoisen eri asteet. Konkreettisen valkoisuuden lisäksi nostan esiin sen symbolimerkityksiä. Valkoisuus on tavoitteluni kohde. Se asettuu elämän pelkistymisen ja tietoisuuden symboliksi. Vaaleneminen kertoo halusta ymmärtää tuntematonta, alitajuntaa ja olemassaolon mysteeriä. "Valkoisuuden halu" ilmenee lopputyön eri osa-alueissa. Näen sen vaikutuksia esim. materiaali-, tekniikka-, muoto- ja aihevalinnoissani.

Kirjallisessa osuudessa etsin "valkoista" työskentelystä ja teoksista. Tartun aiheisiin jotka näen tärkeinä töitteni hahmottamisen kannalta; kuten symbolien käyttöön, luonnon merkitykseen, toistoon tai geometriaan.

 

Aineisto: kirjallinen osa , näyttely, diat

Asiasanat: keramiikkataide