DOUKAS, Kirsti

MEDUUSA JA MEREN JUHLAT, UNIIKKIKORUJA LASISTA JA METALLISTA

Lopputyö

Tavoitteenani on suunnitella ja valmistaa kokoelma uniikkikoruja lasia ja metallia yhdistäen sekä löytää tekniset ratkaisut näiden kahden materiaalin yhdistämiseksi.

Lopputyön taiteelliseen produktio-osaan kuuluu seitsemäntoista korua, joista yksi esitellään piirroksina. Dokumentointi osa hahmottaa suhdettani koruihin sekä valottaa projektin taustoja ja etenemistä. Nämä korut ovat kommunikatiivisia "veistoksia", jotka on suhteutettu vartaloon ja sen liikkeisiin. Ne ovat kannettavia, mutta ne eivät silti perustu kannettavuuteen. Korut ovat taiteellisen ilmaisun väline. Korostan ilmaisussani plastisuutta, värejä sekä materiaalin sielun etsimisestä.

Lopputyön yleisteema on meri. Sen lisäksi olen käsitellyt liikettä ja kasvua. Suunnittelun lähtökohtana on myös kosketus materiaaliin; tekemisen kautta olen pyrkinyt löytämään materiaalin kielen. Lasi toimii näissä koruissa tasavertaisena rakenteen osana metallin rinnalla.

Työtäni ovat ohjanneet professori Frank Hess Fachhochschule für Gestaltung Schwäbisch Gmündistä ja tekstiilitaiteilija Inka Kivalo.

Näyttely "Meduusa ja meren juhlat" on Design Forumin hallissa Helsingissä 3.-22.5.1994.

AINEISTO: Lasikoruja 16 kpl, dokumentointi osa 75 s.
ASIASANAT: Lasi, puhallettu lasi, lasikoru, koru
SÄILYTYSPAIKKA: TaiK:n kirjasto